Disclaimer  |  Site-informatie
 
 
        
 
     
 
     
 
         
  Klik voor een vergroting   Klik voor een vergroting  
 
     
 

De keukens van Klaas Olthoff worden geheel in eigen produktie gemaakt. Daarvoor wordt alleen eerste kwaliteit hout uit Frankrijk, Brazilië en Amerika gebruikt. Het eiken-, beuken-, maple-, kersen-, jatoba- of notenhout kan blank worden gelakt of in kleur worden gebeitst of gespoten.

De kwaliteit van de Olthoff keuken zit o.a. in de veelzijdigheid: deuren en ladefronten kunnen in een afwijkende kleur worden gespoten, terwijl de rest van de keuken in blank hout blijft. Wilt u na een aantal jaren een ander kleurtje in de keuken, dan worden slechts de deuren en de lades overgespoten.

De voorkanten van de kasten bestaan uit 5 cm massief hout. De scharnieren worden in het hout gemonteerd, waardoor de levensduur van de keuken aanmerkelijk wordt verlengd. Ook de schappen hebben een voorzijde van 1 cm massief hout, gelijmd over de hele lengte. De zijkanten van de kasten die in het zicht zitten worden eveneens uitgevoerd in massief hout.
Dit klinkt misschien wat overdreven, maar Klaas Olthoff kent de zwakke kanten van de keukens en heeft de oplossing in huis.